ja..motivationsdipp...

Dagen innan vi for till falsterbo så var jag hos min ortopedist med mitt öga som inte mår 100 tyvärr sedan smällen i vintras, 7 månader sedan....Fick ganska trista besked så nu är jag sjukskriven, har körförbud samt går med glasögon som ska hjälpa synen att börja bli som den ska...iaf försöka få en hjälp på vägen....
Men falsterbo var som vanligt heeeelt underbart!!!
Många roliga möten, många fina bilder, många gåshudar på armarna under de vackra ritterna (träsmak i rumpan efter alla timmar på träläktaren)...
 
 
Tog ett gäng kort på Emelie Nyreröd som red i küren med hennes valack Miata.
 
 
O enligt mig så tog jag det roligaste kortet på hela veckan! =) =) =) Fick med alla vända mot mig förutom Patrik van der meer som inte var med på den snabba vändningen mot min lilla kamera på läktaren =P
 
Men nu så går dagarna långsamt..o varmt är det...ja... jo..
det roliga som ändå är nu är att harry o jag tränar byten...o majoriteten sitter fint, några orena när han inte tar i ordentligt bakifrån, då är det upp till mig o rida bättre fram tills bytet.... Så harry blir finare o finare...DET är skönt mitt i allt crap...

Om 7 timmar...

går bilen söderut...O här sitter jag o har inte packat..knappt börjat...haft o göra typ heeeeela dagarna senaste veckan med meetinget, tävlandet o andra sysslor...Så nu har jag diskat, tvättat sista sakerna jag missade....Ska slänga ihop lite kläder o smink typ o sen stupa i säng...Om 6 timmar ringer klockan o jag ska släppa ut hästarna...Sova? ja det får jag göra i bilen ;)


Snaaart...

Ja, imorn kväll lär jag hålla på med packningen om jag känner mig själv rätt...sisådär 6 timmar tills jag ska upp o släppa ut hästar o åka...Jaja..tur jag köpte några energidrycker idag o ha på vägen...
Det jag ska kika efter är ett par helvita tävlingshandskar, mina är nån speciell edition från Roeckl som är vit/grå rutiga..
Ett par nya tävlingsbyxor..mina är så saggiga o gamla...ska kika på ett par Pikeur tror jag allt...O en fin lädergrimma till harry...hans är köpt väl begagnad..



Nån mer som ska dit o kika?????????
LÄDERGRIMMA Gillade looken på denna!
 
O dessa klassiska!
 
 
 

Dyltas Sommarmeeting! Kvalen redan klara för MsvB!!

Ja, det var premiär att få rida på vårat meeting iår för mig! Klasserna är ju upp till St George, o börjar på MsvC.
Så jag fick plats att rida i fredags o så igen idag. Fredagens ritt blev helt okej...lite låg i galoppökningarna då han hellre krullar ihop sig o lägger i räsern än o ta in de där bakbenen o lätta i fronten....som man ska göra om man är en riktig dressyrhäst ;) inte nån gammal åkersork... Travarbetet blev riktigt bra! Skolorna med dubbel koeff på fick jag 6, 6,5, 7 o 7 på, det är 2 slutor o 2 öppnor. Galoppen var helt okej, ett enkelt byte blev miss på o flertal travsteg o då blev det 5 på den...o inridningens halt blev ocskå 5 på då han, kissenödig som han blev, inte kunde stå still.....Annaras rätt fläckfritt! 1a kvalet avklarat till MsvB!
 
Idag var han mer loj o trött, värmen tar på stackaren...samt så var han säkerligen trött i kroppen...så traven gick inge vidare....mellan 5 o 6,5 fick jag på den..Galoppen gick riktigt fint o jag tänkte på de svaga punkterna i fredags, o tji vad mkt bättre kritik jag fick nu! nästan genomgående 7or på galopparbetet, även förvända o de enkla bytena!
Supernöjd!! Procenten räckte till att sätta kval nr 2.
 
Så härmed är vi färdigkvalade för MsvB (på 2 av 4 starter) som kan vara nåt för nästa säsong o pröva med, hoppas bara bytena håller i sig....Man vet aldrig om han kommer byta i tid o otid nu när de ska befästas....
 
Men nu ska vi ha lite vila inför veckans tur till Falsterbo o semester!!!! Husbil o bo på campingen...cykelavstånd dit....kallar det lyx!!!
 
"Flott häst med fina kvalitéter" från i fredags o " Mkt rörlig o flott häst" från dagens domare =)
 
Så nu har vi prövat 2 domare som aldrig sett honom tidigare. Lite nervöst är det då han är MKT speciell i sitt rörelseschema...o har jag otur o shivering visar sig för väl då han blir spänd, eller väldigt trött, då blir de väldigt undrande...Men de flesta förstår nu varför o hur de ska dömma honom.
 
Näe, sjuuuukt trött nu... kom till dylta vid halv nio o red..sen hem o fixa box o häst o tillbaka o skriva till St Georgen 14:20 till 18:30...sen fixa o städa efteråt..hemma vid 21....gah, trött som få...
Väntar på uppladdningen av filmen från idag.....sen är det grymmarns sovadax!!
 
 
Våra superfina banor!!!
 
 
Snygg hänga stil.. =P sent igår kväll efter jag kom från dylta, skulle ju fixas inför imorse...jobbade igår som domarsekreterare då med, men i MsvB5. Så blev sent i säng igår med....
 

Jobbkväl!!

Dagen började med avbokning från hovslagaren...fn, tävla fredag o söndag...hoppas skorna sitter! Får väl dra i nån extrasöm om de tryter...10 min senare återbud från frisören! Men, jag som skulle bli tjusig i håret innan vi dra på lite semester...hoppas vi hinner innan hon själv tar semester på fredag... Så, ja, dagen började med en tur i stallet o uteritt, drog o hämtade en sadel som skulle inhandlas, ej till mig dock =P räcker med 2 st..vägarbeten o asfaltering pajade planerna på o hinna hem till 17 för att hinna till dylta o fixa vid 18...Men skyndade dit till strax efter 19 o fixade fint tills alla ska komma på torsdag/fredag =) Det ser så proffsigt ut nu!
Var på en promenad ikväll o nattade hästarna samtidigt..
Tagit tag i disk o sånt trist nu på kvällskvisten...Imorn blir det upp tidigt o ringa läkaren ang min dumma syn som inte riktigt är överens med mig sedan olyckan...*jäkla skit o inte bli bra* .... Lika bra o fixa upp de nya gardinerna när man ändå måste gå upp i ottan =)

Danielträning i söndags!

https://www.youtube.com/watch?v=31gniywuWCw&list=UUFvrxMR9SlFoGbaDQdXqa2w 
 
Ja jag är glatt förvånad att han helt apropå började nämna byten på träning...eller ja, ganska ställd från början =P  Men ifrån skänkelvikning sedan in i en öppna, för att sen lägga om ett byte, då ifrån förvänd galopp, var ju att ha tungan rätt i munnen..första försöket fick vi inte till det, men det var mitt fel, gjorde inte linjerna riktigt bra...nästa gång var jag mer noggrann att ha honom precis där han ska vara, o då vips så grejade han det!!
Han satte sig så rejält i bytet att det nästan tog stopp =P
Tiden tog slut precis då så detta var en försmak på vad vi ska träna på framöver =)
Nu ska jag träna hemma också!
 
veckan blir rätt lugn då det är tävling på både fredag o söndag! Msvc igen....skrittade ut igår, blir uteritt idag o imorn o på torsdag ett litet check inför fredagen....lördag jobbar jag som domarsekreterare på vårat meeting, även där jag tävlar, på Dylta alltså...så då blir det bara en joggingtur på kvällen inför söndagens start.
Ska skriva på söndag em med i St Georgen... wow...skriver på MsvB5 på lördag.....
Så nyttigt att se bakom kulisserna så att säga på de större klasserna..
 
Nu ska jag ta tag i städningen här hemma med..Semester..ingen rast, ingen ro =)
 
 
Shoppade riktiga fynd igår på rean! Vinglaset i plast åker med till falsterbo nästa vecka...O resten av alla kläder jag köpte =P   Behövde verkligen en ny garderob! Vi ska ju bo på campingen med så då kan man ta sig ett glas vin till kvällen =) O chai thé burken är ett måste..min gamla är snart slut..de är ju såå gott!!

RSS 2.0