Vinterstängt..

Har idag börjat med utsläpp och red ett rätt mastigt dressyrpass idag..han hade vilat ett par dagar och nu var det dax o trimma lite idag! Tränade ännu svårare saker än för daniel, utmaning ;) Jag red förvänd galopp på stora mittvolten i iaf två varv, sen orkade han inte hålla ihop mer...Men i det svåra varvet fick jag jobba som en inbisill för han skulle orka!! Det är sådan skillnad på vilket var det är! förvisso blev det mkt slutor och öppnor som uppvärmning och det tilläts INGA maskningar där.. =P mamma hård....
Men han gör sina skolor hyfsat fint nu! Träningshelgen har satt sina fina spår =D
Skyndade iväg till ervallabanan sedan för att hjälpa till med att få iordning det sista så vi kunde stänga ner stället inför vintern. Trevlig pratstund med några kamrater där....
Väl hemma sa kroppen, sov! så vilat lite skönt på soffan, i två timmar! Så nu blir det dusch o sen en sväng till restaurang Kina på norr, de har finfin mat! soffa o film när vi kommer hem sen! =)
Imorn blir de hökörning....och om jag orkar rida 2 så är det bra...annars blir det iaf harry, får hoppas jag orkar med bosseluring med nu när jessica är borta över helgen! Lär sova gott imorn ;)
 
Happy lördag alla!!
 
 
 
 

Nu är hösten här...

Kvällen bjöd på en ridtur ner mot gärdena..med reflexer på..och det var knappt nåt ljus kvar när vi återvände hem. Tränade mest i skritt och lite trav då det är rackarns halt på gräset..Ska skruva i de små broddena jag brukar ha när jag rider mkt där. Tränade på samma äckligt jobbiga övningar idag som i helgen, och nu red jag dom bättre och mer säkert då vi gjorde det både på lördagen o söndagen..o satan vad sur han blir när jag kommer åt honom FÖR mkt.. ;)  Lille vännen.. Men han gör det bra! Har många små mål just nu sedan helgens träningar som jag fokuserar på. Det blir bättre i det långa loppet då....
Hade kameran med mig o fotade lite såhär i det fina vädret!!  Har några morgonbilder med i den fina daggen..Ja lite blandad bildbomd helt enkelt!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ledig idag...

kändes heeeeelt überskönt att få en dag ledig! Så nu är det tråkdag med tvättande av en förbannat massa benlindor och schabrak... Och sen diska....Stallet blir nog i eftermiddag...funderar på ett litet pass i ridhuset med lite lagom lösgörande arbete...
Igår var jag på jobbet i 13 timmar..lagom skoj...så klockan sju kom jag till stallet och då hade snälla B-m mockat åt harry för de var redan inne. Så igår blev det inte många knop gjorda..
Fortfarande så letar jag ett par bra stövlar..har sådan beslutsångest, måttbeställda för 5000 kr, som jag kan få hur jag vill, eller ett par billigare varianter, som då inte kostar så mkt...Men, måste byta efter en kortare period?
Dom som Hööks har är ju mjuka och sköna, det är egentligen det jag vill ha, men det är snyggare att som dressyrryttare ha ett par hårda stövlar när man tävlar...tycker iaf jag...
Suck..ska kolla med Ulrika som tar beställning på skräddarsydda stövlar....
Det vore ju supersnyggt med ett par med spänne på upptill..och kanske nån snygg kant på i lack eller lite blingstenar.. =)
Kanske kan ta ett par på avbetalning?? =)
 
 
http://ridingboots.vpsite.se/  har glömt hur man länkar.. ;)
 
 

Helgen är över!

Trist då det är många veckor till nästa träning...
Men! Alla hemska muttrar som satt väldigt fastrostade igår vid ridpassets början mjukades upp efter 45 min med disiplin och en jäkla vilja! Så idag var det som att sitta på världens GPhäst! =)
Redan under uppvärmningen fick jag små inlägg av "braaa".... Så det jag satt och red själv, var bättre än under lektionen igår ;) och det första han sa efter ett varv i trav var..."Måste bara fråga...varför red du inte så här igår?"
Då garvade jag bara och sa att "Om jag det visste..ge mig svaret om du hittar det!"
Passet började nästan direkt i galopp då det mesta funkade rätt fint på direkten idag.
En hel del förvänd galopp, samt förberedande övningar som är bra för att komma åt bogarna(som måste bli ännumera lösgjorda) så han inte byter galoppen när vi tävlar i programmet...
Som han sa..."Du måste kunna rida helt rakt fram, fast kunna ställa ordentligt åt båda hållen medans bogar och resten av kroppen är helt rak..."  Och det kan inte vi riktigt...Lite för mkt tjorvande fortfarande...
Men idag var han som ett dragspel, kunde lätta och öka, och sedan göra halvhalter och ta tillbaka...Det är en skön känsla! Och utan att tappa takten!
Jag är mkt nöjd med helgen iaf!!
Efter vi kom hem så hade jag lektion med Jessica och bosse i ridhuset, och det gick superbra!
Vilken fin häst hon har! Gah..lite avis på den lättheten han har.. ;)
Och det går framåt fort! Det är kul att se! Grundarbetstragglande.. ;) det lönar sig!!
Det är en skön känsla att det man förmedlar, tas till sig, och sedan verkställs, och att hästen går superbra på mina "kommandon"..! Roligt! Som att rida fast man står på marken =)
 
Håller på o laddar upp en film på youtube nu...det tar sån tid! Men det är en travdel, typ den enda innan vi tog galoppen sen...
 
Hoppas på att få iväg sadeln snart med...ett par st till som hört av sig...så snaaaaart kanske?....

Snabbaste...

inlägget någonsin....
*sjukt grym urinvägsinfektion som gått upp i njurarna...känns sådär..
*Magkatarren börjar lägga sig...alltid nåt!
*Danielträningen var sjukt fokuserad på det jag gillar mest-detaljer!! O harry hoppa o studsa om vartannat...=)
*jobbat sen 06:30 imorse....suck...trött nu...
 
Så nu bär det av o sova, skitkul lördag men det ger jag inget extra för.. ;)
 
morgondagens pass är halv tolv, så halv tio bär det iväg till stallet igen!
 
Många positiva aspekter på kvällens träning, det är skönt att höra ändå när allt plötsligt blev så mkt svårare igen..
Det händer grejer här.. =P
 
Natti natti!
                                                  Förra träningen, som var i ....Juli! Nu blir det varje månad igen =D

La:4...

Here we come!
Japp, finalen är bokad, 20 oktober går den av stapeln i Kumla RK.....
Red faktiskt den förvända galoppen idag hemma, o den satt som ett smäck!! =D
Tränat mktbakbelsvändningar med, o de ska slipas på, men han gör dom fint för att aldrig tränat på dom....
Kraken som knappt kan vända sig i boxen.. ;)
 
Sen har vi anmält oss till klubbens TUR satsning!! Regelbundna träningar hela året o in tills nästa vår! bra för motivationen! Roligt att få med flera klubbmedlemmar på det! Känns skitkul att få tillbaka strukturen i träningen!
Ida som tränaren heter, har själv tränat för min lilla gud..Patrik Kittel!! Gah!!
Blev helt salig när jag hörde det!!!!! Får väl muta med en fin summa pengar och packa ner mig själv i resväskan om hon åker dit och tränar igen nån gång.. =P   Seriöst så skulle jag svimma om jag fick åka dit...Vilken tur vissa har!
 
 
 

på benen igen...

Ja helgens stressande o div andra saker som for runt i skallen gjorde fritt fram för magkatarren att ansluta sig...Så söndagen o ända tills idag har jag knappt kunnat jobba, rida, sova eller över huvudtaget existera känns det som! Men! idag red jag i ridhuset då jag ska träna i 2 dagar nu! men han kändes fin och pigg! det är lovande inför imorn! Jag har bara skrittat i 2 dagar och så vilat 2 dagar...Gör gott för både honom o mig att ta det lugnt emellanåt...Ja, nog har det blivit en stor förbättring av ridningen och styrkan, så hoppas daniel tycker så med ;) Har tränat på galoppen mkt, lite piruettvändningar med inner bak riktigt inunder sig på rätt ställe, och oj det går fint när alla benen är på plats! Ur den går jag rakt fram med samlad, kort, stampig galopp! ujuj! Lite glad blir man =) Nu ska jag fixa iordning mig o dra till Toy's R us och handla present till Hampus 11 år, min brorson, Tomas ska också firas idag, så blir mkt kalas ikväll, hoppas magen klarar det....Novalucol, Omeprazol o Samarin får agera min hjälpredor ikväll ;P

Massage...

Ja tyvärr inte för mig, men för harry...hade en riktig mysstund med massage rejäl rykt och frisering av öronen...DET krävdes en hel del övertalning och diskussioner för att få tillgång till dom...Men ack den som ger sig! Mkt tålamod..o godis så gick biffen fint!
Vilket höstväder det blivit nu! stoppade i den tunnaste linern idag i hans utetäcke för han var kall om ryggen fast det knappt regnat idag! Kraken...fryser så lätt om sin knasiga rygg...Gäller att hantera den extra varsamt... Nu ska jag redigera ett gäng bilder som jag tog i lördags på våran Pay & Jump, och loppis samt KM i hoppning där Malin Krook vann! Haft en myskväll med lite Walkers....the walking dead med andra ord..Har plöjt igenom nääääästan 3 säsonger på ett par månader, så nu är det ETT avsnitt kvar, sedan får vi snällt vänta på att det ska börja igen i USA den 13/10! Hur ska det gå????? Tips på andra bra serier att kika på så här på kvällarna??????

Upp o ner...

Ja igår var det loppis hos min klubb Dyltabruks Ryttarförening...
Sålde ett täcke o en sadelgjord...tjoho...not! Hatar o ha så mkt som jag inte blir av med..men får väl lägga ut dom på annons nu när ändå allt är märkt o så..
Dock fick jag med mig lite smått o gott hem istället =P
På kvällen var det kalas hos mig, bakade ännu mera paj, så nu spyr jag bara jag tänker på äppelpaj =S
Vi hade supertrevligt alla som var här! =) en hel drös med hästtjejer... what els? 
Gick på Strömpis på kvällen o blev förstås, iomed att jag fyllt år, bjuden av en vän där på skumpa samt varsina groggar..! Shit! de satte sig fint i huvudet idag kan jag lova! Sovit som en kratta...så stallet blev sent idag.
Dock gick det sjukt bra ikväll på kandaret!!!!! En såå avspänd och loss häst jag hade! Vi tränade bakdelsvändningar inför La:4 som vi ska starta i slutet på oktober...mer info om det kommer.. =)
Rygga går ju (nästan) som en dans! Han har blivit så sjukt fin så jag blir varm i hjärtat bara jag tänker på honom...
Älskade harry.. <3
 
Näe, nu ska jag ta en dusch o sova...upp kl fem imorn...BLÄ!!
 
God natt allihopa!
                                              Malin, jag och Lena!
Foto: Awesome! !!!!!!

Daniel Forsback!!

Nästa lördag är det dax för danielträning igen!!!! SÅÅÅÅ jäkla taggad!!!!!!!!
Nästa vecka blir det kandaret på på dressyrpassen...
Som det blivit skillnad sedan innan sommaren..o mer ska det bli!
 
=) =)
 
O sen har maria f också fått plats! med 2 hästar!! Awesome!!!
 
 
Jag o Harry i Juni!
 

Kalajs på g!!!

Ja, bara 3 dagar kvar, sen blir det roligheter på hjortstorpsvägen! =)
 
Har varit o handlat lite chips, nötter, läsk, vatten o saft till lördag..Ska se om jag kan sno ihop ett par formar med min äppel smulpaj med kanel som jag hade pippi på att göra förra sommaren...Måste ju bjuda fikasällskapet på gofika ju!
Sen blir det öl o nån liten Baileys till kvällen..vill gärna hålla mig städad ändå, man kan ha roligt utan att vara dretfull...! Sitter nu såhär halv elva o poppar 80-tals musik...hm, lagom förfest... ;)
Näe, kom på att jag skulle byta gardinstången i vardagsrummet, som jag tänkt i sisådär hundra år...då den nuvarande är på gnällen för kort..ser inte 100% perfekt ut, o de måste det ju vara.. ;)
Köpte vita fina gladeoler som jag satt i vatten så de hinner slå ut lite fint tills lördag..
O en söööööt ljusstake som man kan sätta 4 värmeljus i...i vitt trä. Lite schabby sådär...
 
 

Sliten...

Ja idag är jag sliten...hade dock gott om energi på jobbet, som jag pumpade totalt slut på då det var en hel del att göra!! Jag åkte förbi o handlade lite jäst till harrys känsliga mage och begav mig till stallet, väl där så kom jag på att jag skulle skura av lite på en vägg som varit kvar...sagt o gjort..nu e det klart, bara o måla lite om ett par dagar...
Höll på o somna ståendes..eller ville snarare lägga mig i halmen o ta en tupp lur...
Men tog in harry o ryktade ordentligt o gjorde iordning för ett lagom lugnt dressyrpass på gärdet.
Jag har väl aldrig varit så zombie som idag...vet inte vilken planet jag var på, men bra gick det o rida iaf!!
Mkt fina fattningar o tränade förvända trav och galoppslutor...men inslag av öppnor.. ;)
Alltså, hade han gjort nåt så hade jag väl inte ens märkt det föräns jag låg o tuggade gräs...Så trött var jag, men det gjorde mig ohyggligt lugn och medveten på nåt sätt...Och harry var väldigt sammarbetsvillig och tuggade väldigt fint på bettet!
Hann förbi emma o shoppa lite smått o gott innan jag drog hem o hann, eller eg inte, men drog en liten tvättmaskin, som jag hade bokat tid åt...Nu är klockan elva o dax o sova...pyjamasklar så bara gaddarna kvar ;)

Som när man var liten....
 
God natt kära vänner...
 
"sista dagen som blond på ett tag".....
 
Nu börjar de fina löven komma...detta är september förra året...

33års kris?!?!?

Eller så helt enkelt har jag tagit mig i kragen och ska bättra på mina stackars luftvägar som är kaputt...går ju inte att göra så mkt åt dom..utan jag ser löpningen som en bra "rehab" träning för lungorna! det var skitjobbigt i början, men andra hälften av rundan flöt hyfsat, förutom att jag sträckte högra hålfoten så det känns som undersidan av foten är i två delar.. =/ plattfotade anka...Men skam den som ger sig! väl hemma efter att varit borta i 45 min så körde jag situps och tränade plankan...40 situps, sen höll jag på o spy.. ;) o en dryg minut stod jag plankan...Det var ju ÅR sedan jag tränade, även då rehabträning efter min bilolycka på då frontade med en stoooor älgtjur...ryggen mådde inge vidare efter det...Men nu känns det som jag kan fortsätta att träna upp mig själv bättre, måste ju hänga med i harrys tempo! för han orkar ju som en riktig atlet numera ;P bäst matte orkar med honom!!!! Så dagens pass blev nästan 6 km totalt, och nästan 6000 steg och totalt en timmes träning! Nöjd! Välkomnar träningsvärken imorn.. ;)
 

Bildbomb...

Galoppfattning från skritt
 

Nya stövlar!! Smakråd?????

Jag ser verkligen hur mina stövlar är alldeles för korta i skaftet....
Jag har kikat på hööks på dessa två modeller....
 
Arezzo....
 
Badminton...
Eller vad säger ni??? Ser hur förfärligt det ser ut nu i de vita ridbyxorna...
 
 

Debuten idag då!

Ja, på La:3 alltså! =)
En heeelt övertaggad harry var lyckligare än få på Örsta idag..Vad säger man, han vinner armbrytningen med hästlängder..höhö...Seriöst..Vinter träningen blir 50/50 på kandaret för han blir überstark och spänd, och rider jag honom FÖR trött så klarar han inte programmet, bin there done that...Så vi satsar på att träna ännu mera styrka, vad annars?? så vi klarar att utföra La/MsvC nästa år, han blir en helt annan häst på kandaret, jag behöver inte hålla knappt i det utan han vet att OM jag vill, så får jag övertaget..Vilket inte inbjuder till att fjolla runt och förstöra programmet för mig....! Som han gjorde lite idag....
Men!! Jag är inte bitter, eller jo, lite iaf....för det var ju lag jag red i...Men vi kom tvåa iaf! skojigt!!
Malin och Sofie red på finfina procent så de drog ju upp oss...
efter våra 62,14%...
 
Avslutningsfrasen var iaf helt okej.."PAMPIG HÄST MED GOD POTENSIAL!"
 
Till nästa omgång kan inte sofie rida så då måste vi köra igen, så nu har jag anmält till ryttartestet först..
Så får ärthjärnan rasta av sina glada endorfiner en gång innan.....! För jag ska ha revansch!!!!!!! =)
 
Bilder kommer....
 
 
Hahaha....ja, vad säger man....

Födelsedag och ledig!!

Ja, jag hinner ju inte med här! Men idag är jag ledig och fyller även år..
Hela 33 år! Men, man blir inte äldre än vad man gör sig! =P
Idag ska jag iväg och träna programmet som jag ska tävla imorgon då vi ska tävla Div 2 laget!
Hör o häpna... Så det blir debut i La:3 imorgon.....Nervös? ja, taggad? ja....
Idag ska jag iväg till Skråmsta och rida programmet med jessica som ska hjälpa mig.. Där har jag en 60m bana, och det är sjukt förvirrande att rida ett 60 program i ett typ 38m långt ridhus...blir ju inte alls samma, fast man tror att alla vägar sitter..Så nu får jag väl åka runt för att få komma åt dessa 60 banor..För ridbanan står fortfarande still....o lär väl göra tills vintern känns det som..
 
Han har känts fin och har fått fin styrka i sin bakdel nu, blir bara bättre, men samtidigt blir han ofta superstark att rida...Så vi får se hur det går imorn, har anmält mig till nästa div2 tävling i gyttorp den 12/10. iaf i La:3, och sen kanske nåt mer program, det beror på om jag får rida för laget eller inte nästa gång. Då blir det ju ryttartest isf. Vilket jag vunnit ALLA gånger jag ridit dom!!!! =D =D  höhö...
 
Nu ska jag ta o äta lite o bege mig mot en födelsedag i stallets tecken, ovanligt va??? ;)
Måste ju fixa iordning sakerna inför imorn och duscha honom o så..så det lär ta tid...
 
Hej så länge!!!
 
O kameran måste på laddning också! Får inte glömmas imorn!! =) =)

RSS 2.0