Snabbis...

Idag så släppte jag ut hästarna och hade hyfsat med energi så jag började städa och plocka lite i stallet och släpa en förbaskade massa hösilageplast till EN hög...ska få in mera balar på logen så då måste det röjas så han kommer in med traktorn... Svettigt värre.. ;)
Tog en snabb tur ner till gärdet där det var hyfsat med enbart slasksnö så ingen is, o inga styltor! Bara gött att skritta och trava nåt varv..bra för benträningen, för harry då =)
 
Nu ska jag fort som attans hoppa in i duscehn, ska vidare till hovsta med långklänningen i släptåg...
ska göra min fina tävlingsfrisyr också! Med munken och blingande skruvar som jag kommer trä i....
 
Så min planering får inte spricka nu, så jag måste dra..har två min (enligt schema ;) ) innan jag ska stå i duschen!!
 
Ha en underbart TREVLIG NYÅRSKVÄLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
  Hoppas på att få till en lika fin som jag fick i Falsterbo!!

Dressyrhästen kan ... =)

  Mattes stolthet!!!!

Mmmm..

Jaha då!
Har överlevt att ta mig till ridhuset o hem igen..dock satt jag på, vilket jag aldrig gör annars då jag tycker att de bör få igång kroppen och musklerna utan att man sitter där...men va fan...han har ju broddar runtom...och det hade definitivt inte jag!! Märkte det för övrigt då jag skulle ta in 5 hästar.........
Men nöjd att överlvet dit, så hade harry ställt sig in på att det var spöken vid ingången, dörren...så ja, där gick det inte att rida...Men jag kan till hans försvar säga att det faktiskt var snöras flera gånger från taket....så ujuj..läskigt värre...
Hade lite jäklaranamma idag, då jag känt att han gjort liiiiite som han själv velat..tappat lite respekt och lydnad nu när vi hadt det så lugnt... Så jag var mkt mer bestämd, och shit vad det funkade bra! kunde knappt skritta, utan han gjorde hela tiden fina igånsättningar själv...brukar liksom aldrig hända...Red en del galopp, och tränade verkligen självbärigheten från språng ETT! Och INTE bara skjuta iväg hela oss, utan verkligen sitta i språnget, och vänta...............vilket han ogillar skarpt....blir många avbrott, men ser det som att det ju är DÅ det tar och han inte orkar..men han fattar på en gång ny galopp och försöker så snällt igen! Jag klappar mkt med min innerhand på halsen så han verkligen får beröm, och han blir så nöjd!!! och lugn! Märker att matte är såå nöjd ;)Då slappnar han verkligen av.....Måste liksom spänna den där bågen med noggranheten....för det går ju så mkt bättre om man verkligen är fokuserad och VET vad man vill komma till när man sitter där! I alla övergångar så skulle han vara LOSS och inte släppa rygg och bak och börja spänna emot i halsen.,.utan då var det MER skänkel ist....så baken kom in....ryggen upp...och loss i halsen och munnen....Så jag hade ingeting till slut!! Det är så asnice känsla!!
Han jobbade riktigt fint idag, helt utan sporrar....då jag märkte att jag glömde dom i stallet efter halva passet ;) Men jag ger mig inte...så det gick ju det med!! =D
 
Hans plupp på ryggen är sådär med....men nu verkar jag ha hamnat rätt med allroundsadeln, där min padd, med hål i, ligger perfekt....måste bara styra upp nåt som passar för dressyrsadeln och dens padd.....Så vi kan börja trimma på allvar =)
Dax att krypa till kojs...ska släppa ut hästarna imornbitti!! Och ta ett pass i ridhuset..kan nog bli ett par hinder som hans belöning imorn!!!! =D Harry hoppar jättefint, så måste ta tillvara på det! Dressyrhästar kan dom med ;)
 
 
 O så här var nya frilan... LUGG!!! =)
 
 

Händer inget ju...

näe...här har jag varit sjuk....dynghög feber...huvudvärk from hell...ont i halsen som ja....listan kan göras lång..
Men äntligen har jag mått mkt bättre än på länge! Julen är över, o tur är väl det kan jag tycka...inga mer julklappar som ska handlas..fara o flänga till folk..ha ångest för allt man inte hinner med...näe....nu ska det vända!!
Harry har haft lite vila då han tyvärr haft en böld på rygggen som veterenären fick spunk över att se...trodde inte att hon mer eller mindre skulle springa efter cortisonsprutorna på en gång...men det var bara o gilla läget.. Så har inte haft sadel på ca 2 veckor...så blev det barbackaridning!!! De ni!! Holy crap vad nervös jag var..men trimmade mest i skritt...lite försök till trav, nåt varv då o då... men nu har jag klippt o fixat i ett schabrak som han ska få ha, speciellt fixat med så det inte ska kunna klämma på den behandlade pluppen....Blir nog att spruta i och runt den igen här om ett tag...den vill inte ge sig så mkt som jag vill, och antar jenny vill....så blir o rida barbacka igen då ;)
Har mest myst och pysslat i stallet...men ska komma igång nu, eller ja, håller på o startat igång igen efter några veckors lugn...
Snart väntar ju fredagsträningarna!! =) =) 
Ska försöka mig ut på vägarna nu när han har både snösulor och en massa brodd =) Men ridhuset är vardag nu när isen lagt beslag på vägarna.....Skönt att det inte är någon lektionsverksamhet på kvällarna fram tills 6e januari!!
Nu ska jag krypa ur min supergoa filt jag fick i julklapp och gå o sova! jobbat idag och jobbar imorn!
 
Åh just ja! Har ju gått och blivit med lugg!! =D Får ta en bild senare =) Superovant!!!!!!! men snyggt!!
 
 

Nu så!

Ja...Nu tror jag saker börjar falla på plats... Har fått nymålat med vitt i vardagsrummet, blev kanonfint ist för det knallgula som var där tidigare!! Höll på o svimma varje gång jag såg det....fy vad fult det var..Men nu så är det rummet klart... Golvläggaren var här igår och fixade ny matta vid balkongdörren, den var helt missfärgad och ful... Så nu är både tröskeln och mattan ny där! Så fint så! Har fått klartecken ifrån värden att själv få måla om i köket nu med =) där är det mörkgrönt (!!!!) huamig!! Så det bli nog om nån vecka eller så...
Försöker komma igång med harry med...vi har haft lite småvila nu...pga kylan och att jag verkligen inte pallat...har varit mkt nu med flytten och allt...har inte riktigt fått tillbaks energin att orka...
Men igår red jag ut med pannlampa och driljoner reflexer i mörkret =) Hittade resten av mina broddar...som jag skulle försöka få i i isiga och inte direkt nygängade hål (då hovis kommer imorn)  Så det tog liiiite tid så det hann bli mörkt..Men Åh, han tyckte det var SÅÅÅÅÅ kul!!!! Travade nästan hela tiden då han bara hade traktbrodd som inte blev lika hala då jag travade...och han var så fin och balanserad, bärigheten bara fanns där! och inget djupdykande heller! utan lätt o fin i handen... Ja...Slitet ger resultat nu! det märks!
Jag var iväg och hämtade 30 balar hö i söndags med som jag ska dryga ut tuggtiden med åt honom.. Måste bara tömma transporten till på fredag..då vi ska träna för sista gången i år....
Har inte gjort det på 3 veckor då...han har knappt blivit riden och jag har inte haft varelse tid eller ork...plus ett knä som inte mår så bra...Men nu så ska vi få en sista check...Den förvända galoppen tar sig bannemig!!
Han orkar mer och mer, och det är snabbt han lär sig! och bara jag gör rätt så =)
 
Har haft sovmorgon idag...heeeeelt underbart faktiskt! Men stänger idag så då måste jag orka jobba sent....
 
Nu ska jag åka och ta hand om harry, blir en tur i ridhuset bestämt =)
 

Flyttat!!

 
Åh, nu är det rörigt....flyttade för en vecka sen..i fredags lämnade jag nycklarna till gamla lyan, urstädad och fin!
Så förra veckan var en riktig skitvecka....o veckan innan var en enda röra av magont o packlådor då jag inte visste exakt vilka som kunde hjälpa mig med de tunga sakerna...som tur är, löser sig allt!! =) =)
Så nu sitter jag här...har fått upp stjärnan o ljusstaken i helgen..och idag..-16....så fick jag upp grangirlangen med ljus i på balkongräcket =) FINT blir det!!
Ska få ommålat i stora vardagsrummet i veckan, så bara o dra ihop möblerna i mitten och hoppas det blir klart på ett par dagar....Får ju gäster på lördag kväll med lite vindrickande =)
 
Har ju sabbat mitt högra knä då jag för ett par veckor rasade igenom en rutten planka på dynghögen...och det stundade programridning men jag måste stryka mig då det fortfarande gör ont i knäet när jag rider ordentligt...
Fan..hoppas inget inget allvarligt bara...Nu när våran förvända galoppträning börjar ge riktigt bra resultat!!
Får visa domaren det framöver ist.. =)
 
Har idag varit på Hööks och handlat ett par nya ridbyxor med fleece i....fryslort som jag är!! Hittar inte mina gamla, har letat överallt alltså....vet inte om de åkt med soporna då jag lägger allt i plastpåsar............................
har lyckats slänga både schabrak och benlindor som legat just i, plastpåsar............................
 
Och så ett par tyglar som var sista exet.....nämligen lädertyglar med INBYGGDA STROPPAR i !!! Har kollat läääääänge på dom... o nu var det bara ett ex kvar! Så det blir min egen julklapp iår!
 
Jag har knappt hunnit rida alls..eller orkat för en delen....de senaste par veckorna....känns sådär, men måste lyssna på kroppen när den skriker LUGNA NER DIG.....så nu när det mesta iaf, är över, så ska jag smyga igång med lite små uteritter för att hålla igång honom.... Ska bara inspektera mitt knä så jag kan rida ordentligt sen!
 
Näe..nu ska jag gå o göra mig iordning för sängen....
 
på återseende!! 
 
                                    Balkongdörren....min golvljustake....och mitt lilla julhörn i sovrummet.....
 

RSS 2.0