Helprillig häst o fjärilar i magen...

 
Ja, idag var det dax för ritt nr 2 i Msvc...regnet sroppade fint...lite lagom ruggigt så vi klädde på oss ordentligt för att slippa blötan o kylan... Som tur var kom det riktiga regnet när vi åkte hemåt...
 
Ja med harry som var som en otålig unge...o mig då som redan var nervös, blev ju inte mindre nervös när han håller på o kryper ur skinnet...
han gillar det här med att vara ute o tävla.. =P
Efter en ritt med bra känsla i saker som tidigare varit svårt, så kände jag mig hyfsat nöjd, dock mindre nöjd med en balck out inför de enkla bytena...jag tog en diagonal o hoppades på att hon skulle blåsa =)
ja, det var just en sån sak som stör mig då nerverna blir lite ostyrbara...
Men resten flöt fint, bytena bättre än tidigare...längningarna bättre....ja, det går åt rätt håll...
Banan var ju rätt simmig, så lite spänt stundtals då han känner marken slipprig under hovarna...
O så lite skogstroll som stod o smög...enligt honom då... som han sneglade på..., vilket han annars aldrig gör! Det kändes lite surt...Men han hade svårt att hålla sig i styr idag..så får vara nöjd ändå!
 
8 av 18 blev vi! Bara 3 utanför placering! 0,9% till den som blev placerad!!
Så fy ska var det inte!! =) =) 
På hemvägen köpte vi gott i bilen o käkade burgare o kebabrulle.. =P
 
Kikat på Bodyguard o snyftat som vanligt....
 
Nu ska jag ta min kära huvudvärk, som hängt över mig halva dagen..o går o sover....öken!!
Så här blir det alltid när jag går på semester!!
 
Imorn väntar träning för daniel! DET var inte igår!! =)

Semester nu då....

Ja nu sitter jag här efter att ha haft väldans trevligt ikväll med lite vänner på grillning! Hamburgare för min del med både friscobröd samt deras dressing till! O angusburgerkött...typ 5 cm tjocka nötfärsskivor!
O chokladpudding till efterrätt....Så nu ligger jag i soffan o jäser till lite bra kvällsmusik...80-tal.. ;)
 
Har putsat o fejat lite inför morgondagen...harry får vila sig i form då han gått rätt ordentligt senaste perioden..det är så kul att rida när framstegen börjar göra sig tillkänna! =)
näe men vi har tömkört, skogsprommenerat o vilat...sådär lagom inför tävlingen imorn =P
 
Jag skartat rätt sent då de börjar med de lättare klasserna på fm. Så det blir SOVMORGON imorn, skiter i vad som än händer...jag ska sova länge!! Välbehövligt nu....
 
Om knappa 2 veckor så är vi i Falsterbo så här dax!!! Husbil o campingplats klara, för 4 pers.
Ska bli sjukt kul! O såååå nära!! Jisses vilken tur man ska ha!
 
På söndag hoppar jag på en dag för daniel igen, blir ju tävling imorn så tar träning på söndag. Var länge sen nu då jag lyckas lägga ALLA tävlingar när han är här...Men det är inte jättemånga MsvC tävlingar på nära håll....så måste passa på o starta lite...
Blir ju på vårat, dyltas meeting nästa fredag o söndag igen.
 
veckans godaste matintag!
 
 
 
Såg det skulle regna rejält imorn..urk..så blir o ta hand om kandaret o sadeln när jag kommer hem! Hästen får rejät täcke o jag full värme på fläkten hemåt... =)
 
God natt på er....orkar fasen inte hålla ögonen öppna mer...

Midsommar...o ledig helg

Midsommarafton blev jobba för min del..fick rycka in då en kollega mer än gärna vill bli av med sitt pass....Väl hemma på kvällen så blev det att natta hästarna o sen få lite själv i magen, grillen var redan tänd o köttet på g när jag kom hem =) Service! Grillad fläskfilé o hemmagjord potatissallad..mumma =)... Lördag löpte hyfsat fort, gofrulle på morgonen o en liten trimmning på gräsgärdet...Sen in o fixa till sig för en tur till stan o träffa Malin. Lite vin o film o så var den kvällen gjord.. Idag blev det hagbyte till en riktig go hage som putsats o vilat lite så den var väldigt inbjudande =) Harry o hans polare gick först o betade i samma tuva..sen kunde dom börja ha några meter mellan varandra...goingar =)
 
Jag gick in o fixade lite käk...o väl ute igen så vräkte det ner regn! Urk! Kastade in hästarna som inte alls uppskattade vädret....Tog ett rejält pass i ridhuset på en adrenalinstinn harry....vete 17 vad som växer i hans nya hage men seriöst? Helt galet på, o helt stinn i huvudet! Ja det blev en intensiv timma iaf... med galoppöppnor, travslutor, 10m volter o vanliga travöppnor, alltså  vissa delar som är med i programmet på lördag...bäst o börja finslipa nu.. =)
 Dock måste han ha credd för en ENORMT mkt bättre kvalitét på galoppen! Superkort o fin!!!! Enkla byten blir fantastiskt mkt finare med en så kort o fin galopp, UTAN att han slingrar sig åt sidorna eller uppåt...
 
Har pysslat lite här hemma men kom fram till att jag måste köpa en ny vardagsrumsgardin..den är för kort för fönstret... öken... Så kikar nog på Jotex hemsida, de har bra pris.
Kvällsmaten intagen så nu en dusch o sova!
 
 
 
Nya stora hagen..lika bra med skyddsutrustning, som dock var behövlig då harry visade upp fina konster med så många ben i luften samtidigt så... =)

Berg o dalbana.....delux!!

Kvällen tävling har jag länge sett fram emot! Så pass taggad och jäklar anamma att jag ska greja biffen!
Men allt slår över när jag åker från jobbet o ska hem, kroppen ger upp o förlorar allt jag både åt o drack..
Väldigt mkt skumma känslor som bara svallade över...Det kändes helt skit att ens åka, stressad som fn, slutade sent, glömt hårgrejerna hemma, harry är sååå seg....skulle behövt vara inne ett tag innan o vila o äta lite...Men väl iväg o där så försökte jag rida fram, benen bar mig inte, o harry på träns är inte alltför rolig om han lägger sin starka sida till...Men han var mest spak....seg....o jag likaså...allt kändes upp o ner....10 min till start så försöker jag trava lite igen, ska ju in o rida La1 snart...Jo då, red gjorde jag...typ...eller inte....usch o blä...Men 62,8% tror jag det blev....Besviken, men så red jag ju inte bra heller...Hästen blir ju aldrig bättre än vad ryttaren gör den! Väl fått igång kroppen o druckit lite vatten så var det strax dax igen, då La:3, som vi tidigare knipit en placering i...då på ca 65%.
Ja väl därinne igen så tog jag all kraft o koncentrerade mig(med 100 getingar i huvudet kändes det som) o tänkte på detaljer som agneta påpekat tidigare sommindre bra...råkade mista mig på fel bokstav i den förvända galopbågen så där rasade 2 poäng bort. Red om o fortsatte programmet utan missar....
Känslan var sådär...hade ändrat en hel del på småsaker, som tydligen hon hade märkt, för när protokollet kom med 69,57% höll jag på o smälla av!! Va????!!!!!! Skämtar?!?!?! Trodde inte på mer än kanske 62% då det kändes rätt matt, o jag som inte orkade med mig själv knappt....Men med den revanschen så hoppade mitt snitt upp avsevärt, till en 3e plats närmare bestämt!!!! SÅ en gul rosett o ett hederspris i form av ev sportbh från ULLMAX blev vårat pris! Men det jag är mest nöjd över är min individuella prestation i La3 på så fina procent! Hade jag inte fått 2 p av så hade det nog hamnat ovanför 70%!!
Det bådar gott inför Div2 i höst =P
 
Snälla P kom med en pizza o cola till stallet....oh himmel vad gott det var, kände mig som en grottmänniska som inte sett mat på 10 dagar!
 
Nu är det dax o sova.......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Efter tävlingen....

Så hade vi enbart skogsturer o tom en hoppelihopp träning!! Vi hade en riktigt soft vecka..Bomträningen var superskoj! Från plattfall över travbommar....till att tom hoppa knixig bana, dock ingen höjd mer än typ 50 cm att tala om, men OJ vad duktig han var! Vilken klippa att hoppa!, tom tränaren sa att OJ vad han kan hoppa....! Så det lär bli fler träningar med det! Superskönt att hon kommer hit till stallet o har träningarna =)
 
 
Vi åkte i onsdags på ett sent återbud (fick reda på det kl 09:00 samma dag) att åka iväg o träna för Emelie igen. Sagt o gjort så var vi där på kvällen, o hade inte ridit dressyr på 11 dagar innan.. =P
Lite svårt var det med skolorna idag då vi inte var i riktig fas...Men jisses vad galoppen tar sig!! Jag kommer nog aldrig sluta förvånas över hur bra den börjar bli nu! O det sa hon med, o även jag som chafför fick bra credd på att jag fått ett annat temperament på hästryggen, när det går fel...O jag har lärt mig väldigt mkt den senaste tiden...Så mognar vi båda i god fart så går det ju förhoppningsvis bra framåt....som sig just gör.. =)
 
De senaste dagarna har jag ridit på den fina gräsbanan vi har här hemma! O då tränat på tränset o med spöet, som jag behöver just nu för att komma åt honom i vänster slutorna, o att han ska driva fram till min högertygel, det har länge varit ett gissel att ha honom jämt på båda tyglarna då hans svaga sida inte alltid orkar med...O jag har ridit väldigt disiplinerat o konsekvent o ja, vad säger man, det går ju ÄNNU bättre då ;)
Mkt fattningar från skritt som vart sjukt fina! En så fin kort galopp, förvända bågar i samlad galopp(!!)...
Ja, gick från att rida öppna i galopp i vänster varv till att gå över till en diagonal vänster sluta...o ha honom kvar på högertygeln, o ut i förvänd...ja, sagt o gjort så grejade vi det! hihi...Mammas grabb är en klippa!
 
Jag ska rida i ridhuset imorn o köra igenom de program jag ska rida på onsdag då det är KM för oss dyltingar! Fy fasen...taggad till tänderna just nu....Vi kom 2a förra året och hoppas försvara den titeln eller helst då vinna, det är att ta i men man måste få drömma =) Jag har nämligen sett vinnarrosetten o den ska jag slåss som fn för!!
Nu ska här sovas....mat intaget så nu bara att hoppa i bingen! Imorn utsläpp o ridning...
 
*Fin Gammaldags HÄST På Pinne Lantlig **
 
Denna häst budade jag hem på Tradera ikväll!! Passa superbra i mitt "lantliga" hem! =) Tyckte den var ursöt o är jätteglad för jag vann!!
 
Just ja...var ju på Nationaldagstävlingarna förra lördagen med Malin o hennes mamma =)
Kikade på Emelie som red Gran prixen med Miata, o de gick o vann med den gudomligt mjuka o harmoniska ritten! Kul att se då man tränar för henne.
O så köpte jag ett par ursnygga Martha Ridwear ridbyxor i jeans med full skoning, så sjukt snygga! Har längtat länge efter ett par sånna! Sparar man tillräckligt så...
O så en lika lantlig o fin väggklocka kunde jag inte passera utan att köpa.....huuuur fin som helst!!
 
 

Debuterat Msvc!! O så bildbomb på det =)

Ja här händer det inte mkt...Men, det gör det i ridningen....
 
Den 31 Maj var vi på hemmabanan i Dylta och red 1a riktiga starten i Msvc!
Jag var väldigt nervös innan och ville verkligen prestera på banan....vi har tränat flitigt senaste månaderna så jag kan ärligt säga att det gått väldans framåt! Väl där gick jag in i bubblan o inte ens talade med nån annan än jessica då jag ville hålla fokus...
Ja programmet flöt fint, superuppridning i den kortaste galopp jag nog haft! halten blev plump då de vattnat så fint just vid X.... så när jag skulle ner i halt från galopp så kanade 800 kg åt lite olika håll.. =P
Hehe..snygg start..glöm o rid vidare....o med koncentrationen på topp o harry precis där jag ville ha honom så blev det ändå väldans lyckat! 61,92% blev det, 11 av 17 startande o det var 1a omgången av Div 1 hos oss så det var ju många fina ekipage där! O mest starter i MsvB då..
Supernöjd med dagen! Lite halvt chockad att vi gjort det...det som var så otroligt långt borta, inte ens existerande i mina tankar för några år sen när han kom till mig...hästen med 100 fel.....Men nu jäklar ska vi befästa oss tänkte jag!!
 Ingen film då det blev kort ist =)
 
                                                                                                                                                                                                    
 
 
 
 
Just gjort ett väldigt bra enkelt byte o klapp på det =)
Galoppökning
High five på den då!!

 
             
 
 
 
 
Fin ökad skritt!
 
 
Vänster öppna
 
 
Tack o gonatt nu!!    KM nästa onsdag...de ni....nu ska vi slåss =P =P
)

RSS 2.0