Vi växer....

.....Ja, efter att i fredags tränat på Cicci, genom TURs projekt, så växte vi nog några centimeter både harry o jag...
Han var verkligen duktig, bar sig suveränt, med fin takt och bra bakben där dom ska vara....Galoppen kunde jag samla massor när jag verkligen försökte! Och vilka skänkelvikningar! Ja det känns suveränt roligt nu!
Haha...vi satte tom ryggningarna =P Min lilla Shiveringhäst....
 
Dock så är det ju FN HOPPLÖST att försöka göra halt från galopp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag kan bara inte få stopp på honom .....han skiter ju i bettet i den stunden, kör upp huvudet o tappar allt....så då blir det liksom 20 meters stoppsträcka....... SUCK!!!!!!
Fick göra 7011 skritt-trav-skritt övergångar...det går ju bättre o bättre då...sen trav-halt-trav....
det blev också bättre....så ja, nu är det väl fortsatt träning på den delen.... =/ jag ska träna övergångar och tempoväxlingar så vi båda spyr på dom....det är det enda som hjälper faktiskt.....
 
Men sen avslutades dagen med att han gick rakt in i släpet UTAN tröjan över ögonen!!!!!!!!! Fick skynda mig in så han inte sprang över mig!! *lycka*...... Var jätteroligt! =) I början kom vi inte ens av stallplanen hemma......
 
Förvända galoppen funkade fint i vänster varv...dock tog det tre försök innan vi klarade den i höger varv...
men då hade han fin balans och jag hade en bättre plan på vägen... så det är förvänd galopp, samt galopp-halt som blir svårt i La:3 programmet.....
 
Igår var en tjej med mig ut o provred honom, det funkade fint!! Får se om det kan bli något med henne framöver =)
Hon var rätt förtjust i honom med men hon skulle provrida på ett annat ställe idag söndag.
 
Nä nu ska jag käka ett par mackor o sen ska jag sätta igång och MÅLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hämtade färg idag utav min värd....så ska lägga in ett par förebilder så får ni se hur ugly tapeterna är....
 
Så hoppas eran helg varit bra!!!!
 
 
 
 
 

La:3

Ja igår blev det en riktigt busig tur ut i skogen över både stock o sen...typ, o mellan träden...o galopp på små stigar...Haha.. ja kul hade vi iaf! Idag blev det delar i La3 programmet som tränades...skänkelvikningar...samt förvända galoppbågarna, som är nya för iår! Lättare i ena än andra varvet...höger varv går hyfsat...men i vänster, ja då byter han om han lyckas undkomma mina hjälper...eller snarare, om jag gör fel...så byter han...så rent o fint..Men det tog typ tre försök så satte vi hela den förvända bågen runt!! Men ack så han fick jobba dom där sprången....Men han blir bara bättre o bättre =) Så det ska nog gå bra till våren! På fredag är det programträning för Cicci Brage genom TUR projektet! Får se vad hon säger ;) Näe...nu är det sova som gäller!!

Jahapp...

Har mest segat hela dagen då denna helg bara handlat om vila för min kropps del...lite sleten allt...
Var dock årsmöte med klubben på eftermiddagen, det var trevligt med lite nya ansikten och lite omfördelning av poster...Hamnade med i styrelsen, (är kvar i tävlingssektionen) och har halva foten inne i att fräsha upp klubbstugan, som vi talat om länge..
Så lite färg, typ och nya möbler vore inte fel! Ska bli skoj med ett litet projekt till våren =)
 
Idag prövade jag rida på den nya stången, en vippstång... den är mkt snällare, för hela stången böjer sig inte i munnen då du tar i ena skänkeln! rörelsen i munnen blir mindre störande...
Det gick riktigt bra! Han kändes väldigt bekväm med den och jag kunder verkligen rida honom in i handen...
Började passet med en RIKTIGT TAKTFAST TRAV....har tröttnat på detta springande han gärna lägger sig till med för o slippa arbeta till 100%.... Disiplin var det nu... Sen tempoväxlingar i trav...utan att återigen hamna på bogarna o springa... För o sedan träna öppnor på långsidan....sedan en massa diagonala slutor....Attans vad bra dom är för att lossa korset o få bakbenen att träda in under.... Sen galopp med samma tänk som i fredags...Fjärdedelslinjerna..med RAK galopp, gick skitbra i vänster varv...dock mkt svårare i höger..Lite vingligt o dant som på träningen..men gjorde det bästa utav det! Det tog mig JÄTTELÅNG tid att ens kunna galoppera i höger varv då han inte ens orkade hålla galopp i vårat lilla ridhus...Så nog går det framåt allt!
O mkt nyansering utav traven, lite tramptänk...Då med spegelns hjälp så det bli 100% i ett par steg, än 50% i många steg...
Kvällen avslutades med mkt beröm och en näve havre som godis ;)
 
HAR NÅGON LÄSARE ERFARENHET AV EN VIPPSTÅNG SÅ SKRIV GÄRNA EN RAD!!!
 
Nu ska jag göra mig klar för sängen...
 
VILL HA VÅR NU!!!!!!

Lollo!!

Ujujuj...i fredags så körde vi gärnet! Alltså mkt fokus på en energisk trav utan att hamna på bogarna utan mer energi i hovarna...och mer bakben under sig....shit, jobbigt!! och i galoppen träna på att verkligen få drivet framåt och inte som han gör, skutta med baken lite åt varje håll...ist för att driva jämnt inunder sig....så träning på 4edels linjerna var på tapeten.... han är ju väldigt duktig på öppnor i galopp...så nu får vi höja nivån lite..och köra raktfram, vilket är svårt =P Jag har grym träninsvärk och det lär nog han också ha i sina ben... Men nu ska jag ta en dusch o fixa iordning mig för ett årsmöte!! Ciao!

Fyndat!!

Hittade dessa på HALVA HALVA priset! 135:- ord 699 :-!!
Denna var 50% på...så 250 :- tyckte jag den var värd =)
Min älskade Orkidé har börjat blomma...våren är på g....
Och mitt fina intyg jag ska rama in... *stolt*....
 
Nu ska jag dra till stallet....har käkat lunch o är laddad för en trimmningsomgång!
 

Jo rå satt...

Helgen som gick var MKT innehållsrik!!!
Har nämligen genomgått en grundkurs i Djurkonsultation... Kan berätta mer om de en annan gång....
Ska iaf gå en vidareutbildning som Pernilla har i Juni...hoppas hon bor här i stan då...hon ska flytta ner till västkusten i sommar.. =(  Världens gulligaste tjej....
 
Så jag är fortfarande HELT slut i huvudet.....hjärnan är fortfarande på uppladdning....
 
Idag blev det en riktig bustur ut längst med de snöiga o (fina grus)vägarna, sedan en sväng igenom skogen med lite trav o galopp zickzagandes mellan träd, sly och snöiga grenar! Men jag sken som en sol och det gjorde han med!
Hoppade lite diken med med frambenen upp över öronen....ja..jag skulle vilja ha hans roliga beteende på film =)
Man kan inte annat än att bli sjukt glad över en sådant ärlig glad häst!!!
 
Igårkväll försökte jag mig på ett dressyrpass i ridhuset....tom i bollen o trött...men gick hyfsat...hade inga sporrar, så fick faktiskt ta ett spö och jobba med i flyttningarna...för där kände han att jag inte kom åt honom, Men sen jobbade han FINT!
 
Förvända slutor har varit våran hemläxa sen förra träningen, och det kan han nu, han springer fanemej så hela tiden självmant!! Duktig pålle =)
 
Har även masserat och linimentat hans vänstra bod som han har en gammal skada i/på.... Hoppas det hjälper...har kört Arnica Heat lotion från Horze.....Och även vanlig Arnica..... Han har ju som alltid haft svårt att ta till sig just den bogen....men hoppas det funkar bra!
 
På fredag väntar Lolloträning igen!!! *längtar*.... Hon var ju sååå nöjd efter att inte sett oss sedan i november...
Och det gav verkligen vatten på kvarnen.... Jag känner mig så stolt och glad att slitet och alla tårar gett resultat!!
Han mår ju bara bättre o bättre!! Måste dock hålla bogen i åtanke...Lite extra ombesörjning!
 
Näe, nu måste jag sova! Upp om 5 timmar =/ =/ =/
 
Natti natti!!
 
  Minuter innan han drog iväg i galopp, själv över gärdet och tillbaka...busunge....

RSS 2.0